Ro för själen!

Som jag berättade imorse så har jag varit in till stan en sväng idag för att leta efter lite grejer, och oj vad mycket jag hitta och OJ vad jag drömde mig bort! Min inre organisatör vaknade till liv och jag började genast planera inför hur jag kan göra och inreda i bland annat tvättstugan i källaren. Det är helt otroligt vilket lugn jag får i själen av att organisera bland diverse grejer, skulle nästan vilja påstå att jag blivit lite pedant av mig också. Hihi.. Självklart handlade jag inte allt jag hittade, om än det kliade i fingrarna, men jag försöker att inte ha så många bollar i luften, jag har redan några projekt som jag borde bli klar med. Mange har också sagt att jag får göra klart en grej innan jag börjar med nästa, så det är väl bara att lyssna och ta en sak i taget och det lugnt, haha..
Här har ni lite halvtaskiga bilder på före och efter i städskrubben. Jag köpte den stora svarta hyllan i plast på biltema, och av misstag råkade jag ta den större varianten istället för den mindre som jag hade tänkt, men den passade precis och jag tycker själv att det blev toppenbra! När jag ändå var igång med att organisera så städade jag och fixade till i sopskåpet under diskbänken, köpte en halvstor svart förvaringskorg som jag ställde där inne med diskgrejer, svinto och diverse andra saker. Innan jag fixade städskrubben så stod det mesta av rengöringsgrejerna i sopskåpet, och det var alldeles fullt och totalt kaos! Men nu är det fixat och ytterligare lite lugn och ro i själen för min del. Badrumsskåpet fick också smaka på en ommöblering och organisering då jag köpte 2 små förvaringskorgar med 3 fack i 1 som passade perfekt, en till mig och en till Mange. Fick feeling helt enkelt! 

Imorgon vankas det jobb igen, ett 12.5timmars pass och jag är så otaggad som man bara kan bli. Usch.. Hur som helst så har jag plockat fram lite matlådor från frysen och fixat iordning lite smoothie till frukost. Kaffebryggaren är laddad också så jag inte är på så dåligt humör när jag kommer till jobbet. Det börjar snart vara dax för att lägga sig och försöka sova så man orkar imorgon, men först ska jag och gubben hjälpas åt med att bädda rent.
Kanske inte uppdaterar nu under helgen pga att jag kommer sova, jobba och äta på repeat. Hoppas ni haft en bra fredag och får en toppenbra helg. Tja! 



Morgonstund har guld i mun

God morgon på er, här sitter jag med min halvliters kaffekopp och scrollar lite på sociala medier och njuter av denna lediga fredag. Jag har precis startat en tvättmaskin med sängkläder då det är dax för renbäddning, diskmaskinen är igång också efter bakningen och matlagningen igår. Ja ni läste rätt - jag bakade igår, snickerskakor som alltid finns i det här hemmet. Supergoda, snabba och enkla att göra! 
Idag tänkte jag ta en sväng in till stan, vilket är Katrineholm, för att handla lite till middagen bland annat samt kolla på rusta, dollarstore eller biltema om jag hittar nån snygg liten förvaringshylla eller liknande för att ställa in i en liten skrubb som jag tänkte göra till städskrubb. Just nu står dammsugaren och skurhinken där redan men vill kunna ställa in alla rengöringsgrejer för att ha allt organiserat på samma ställe. Sen hoppas jag även att det inte blir regn eller alldeles för varmt idag då jag skulle behöva fortsätta med ogräsrensning i rabatten då tanken är att kunna plantera lite perenner i höst. vad gammal jag kände mig nu helt plötsligt.. 

Hoppas ni får en härlig fredag, tja! 


Organisering och omplantering

God kväll! Idag har jag sovit större delen av dagen, jag ställde larm vid 12 men sov fram till kl 14 ungefär vilket var riktigt skönt. Efter lite kaffe så började jag organisera bland alla blommor, och rättare sagt alla dessa svärmorstungor som står överallt i huset. I våras så var svärmor och svärfarmor här och hjälpte mig plantera om alla blommor och dela på en del svärmorstungor, det visste ju inte jag hur man gjorde för jag hade precis gjort mig av med mina plastblommor. Haha.. Jag tog en del blommor av mamma i februari innan hon flyttade så dom var mest prio att plantera om. Och då kanske ni undrar nu varför jag planterat tillbaka en del svärmorstungor i en och samma kruka, och det är av den väldigt enkla anledningen att det inte riktigt får plats längre då jag fått upp ögonen för mycket andra växter som jag vill ha. Svärmorstunga är en sån växt som faktiskt trivs väldigt bra då det är trångt i krukan, samt att dom mår bättre desto mer du missköter dom. Så istället för att ha 6 olika krukor med svärmorstungor så blev det en stor kruka, och helt plötsligt så blev det mer plats på fönsterbrädorna! Om jag får säga det själv så blev det riktigt snyggt att ställa den stora lerkrukan i en stor förvaringskorg som jag hittade på dollarstore här om dagen.

Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid mange och kolla tv och äta lite grapefrukt och vindruvor som jag precis skurit upp. Hoppas ni haft en bra torsdag. Tja! 




Blixtrar och dunder

God morgon på er, klockan är 04.47 och jag sitter på jobbet och lyssnar på åskan. Det har blixtrat och smällt ända sedan igårkväll vid 19 tiden, och tack å lov har det bara varit korta strömavbrott på några sekunder per gång, om än det varit flera stycken. Det här med att jobba natt och helt ensam har sina nackdelar, speciellt om man som i mitt fall är livrädd för åskan. Men jag trivs som fisken i vattnet med att jobba natt, önskade att jag hade en nattjänst istället för en dagtjänst med 2 nätter på fyra veckor. Hade varit skönare med ett närmare jobb också. Tänk att slippa pendla 12 mil om dagen.. Fan va skönt! 
Hur som helst, idag är det torsdag och när jag slutar nu kl.8 så är jag ledig fram till helgen då jag jobbar lördag och söndag. Det allra första jag ska göra idag när jag väl kommer hem är att sova en stund, sen får jag se vad dagen har att erbjuda, gubben kanske har planerat in något. Jag tänkte också, eventuellt försöka hinna med att plantera om några svärmorstungor till en stor kruka så jag får mer plats på fönsterbrädorna då det är lite trångt. Risken är att någon kruka snart åker i golvet pga kattungen som klättrar överallt och jagar flugor. 

Nu ska jag göra lite tillsyner och fixa det sista, sen är det nog dax att starta kaffebryggaren och hämta in tidningen för sen anländer morgonpersonalen kl 7. Ha en fortsatt bra torsdag! 





Full rulle hela dagen..

Hallå där! Den här dagen började med ett fotbad och morgonkaffe lite snabbt, för efter det drog städningen av huset igång vilket var välbehövligt! Orken till att städa har inte riktigt funnits där sista veckan pga den hastiga bortgången av Manges, min sambos, farmor. Men nu är det rent å fint överallt. Skönt! 
Efter städningen och en snabbdusch så åkte jag förbi verkstaden där gubben jobbar och sen tog jag en tripp till Eskilstuna för att införskaffa skymningssensorer till fönsterlamporna. Tycker inte jag gör annat än att tända å släcka hela tiden, men nu blir det ändring på det. Och vad är inte en tripp till "storstan" utan ett besök på plantagen? Favoritbutiken nu för tiden! Till mitt försvar så handlade jag inget, om än det kliade i fingrarna.. Finns tyvärr inte så mycket plats här hemma för tillfället, men det tänker jag ändra på! Det kryllar av svärmorstungor i det här hemmet, och jag måste väl säga att jag börjat ledsna lite på dom. Dom är fina, men varför ha så många krukor när man kan plantera ihop några i samma kruka och även ge bort/byta till/med vänner och bekanta? Det hade jag tänkt göra idag men jag har haft så fullt upp så det får jag ta på torsdag eller fredag, för jag har hittat en superfin korg där jag kan ställa ner en stor lerkruka vilket jag tror kan bli riktigt läckert med svärmorstungor i. Däremot så återstår det bara sen att hitta en plats där jag kan ställa den, men det löser sig! 
Nu i natt vankas det jobb samt imorgon natt, men har jag hunnit vila nått idag? Nej såklart jag inte har.. Jag måste åka alldeles strax eftersom jag fortfarande jobbar i malmköping vilket är ungefär 6 mil bort, så det tar en stund att åka. Det kommer bli en tuff natt, men jag hittar alltid saker att "pilla" med för att hålla mig vaken. Som tur är så finns det ju också massa serier att kolla på för att fördriva tiden. 

Hoppas ni haft en bra tisdag, tja! 


Vi gör ett nytt försök!

Ja ni, vad säger man? Det här med att komma igång med bloggandet var tydligen svårare än jag trodde, med tanke på att det senaste inlägget jag skrev var för nästan ett år sedan. Oops!
 Grejen är den att, jag vill ju faktiskt blogga. Tror jag. Jag har varit på väg att skriva inlägg fleeeera gånger, men det har slutat med att jag tagit bort inlägget istället för att publicera det och lagt ifrån mig telefonen. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att det känns så.. Vad ska jag säga.. Konstigt(?) att blogga. Kanske bara är mina hjärnspöken som skojar med mig, för jag menar, jag kan ju inte va för gammal för att blogga? Jag är ju bara ynka 23 år lixom. Äsch. Det blir vad det blir! 

Vad har hänt det här senaste året då? Massor, såklart! Jag har bland annat flyttat från malmköping och min lilla 1a som var mitt första egna hem. Jag bor numera i hus i Julita tillsammans med min sambo och två katter istället för en. Hör och häpna, Felicia har skaffat karl! Ni som känner mig förstår att det är kors i taket med tanke på hur negativ jag varit till karlar och förhållande och kärlek och allt det där drabblet. Men så är det! 
Min mamma har även flyttat från malmköping, men hon flyttade en längre sträcka än jag gjorde. Hon tog sitt pick och pack och flyttade tillbaka upp till sitt älskade Norrland och rättare sagt Luleå, som hon och jag flyttade ifrån i juni 2011. Hon gjorde detta för att prioritera sig själv och sitt egna mående nu och jag är så stolt över henne att hon gör det.
Är ju självklart mycket annat som hänt, och det är klart att det hinner göra det på ett helt år. Men nu har ni fått en liten uppdatering, så ska jag ge det här en till chans iallafall. 
Ha det bra så hörs vi imorgon igen! 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus