Snapsglas och sticklingar är en bra kombination!

I förmiddags så var jag en sväng in till stan för att kolla efter några krukor och små glas eller ljushållare av något slag för att kunna sätta sticklingar i för att bilda rötter i vatten. Och på Dollarstore, så klart, hittar jag små snapsglas 3 för 10:-. Jag köpte 3 förpackningar så sammanlagt 9 st snapsglas. Jag hittade även snygga krukor för en billig peng så jag köpte 3 st, för det kan ju va bra att ha i framtiden. 
 När jag kom hem så började jag fundera på hur jag skulle göra med palettblomman jag köpte igår - ska jag försöka dela på dom 3 stammarna som är i den lilla krukan och plantera för sig eller ska jag bara plantera om alla i en större kruka? Efter mycket övervägande och rådfrågning i en facebook grupp så planterade jag alla i samma kruka då jag faktiskt håller med om att den är fin som den är. Jag friserade den, nöp bort massa gamla och ledsna blad samt tog en hel del sticklingar! 
Köksfönstret före där man även ser mina andra palettisar som jag tagit sticklingar ifrån
Köksfönstret efter omplantering, frisering och sticklingar, tog även några fler sticklingar från en av dom andra samt att jag ställde alla snapsglas med palettsticklingar i fönstret

Vilken fantastisk färgklick det blev i köket nu! Och det märks att den jag köpte igår mår mycket bättre idag då färgerna blivit mer intensiva samt att bladen inte slokar lika mycket. 
13 sticklingar sammanlagt

Imorgon är det dax för jobb igen efter en lång ledighet. Ska både bli skönt och tungt att gå till jobbet. Är väldigt blandade känslor. Men jag håller huvudet högt och går in med en positiv inställning. Förhoppningsvis blir det bättre snart annars säger jag bye-bye för det är inte värt att må som en påse skit. 
Ha det bra, tja! 



AW och rockkväll

Igårkväll tog jag bussen till Malmköping för att gå på AW som en kollega hade hos sig, bilden snodde jag från henne då jag själv inte tog någon. Det var riktigt trevligt med mycket skratt och prat och godsaker. Fram mot midnatt så gick jag en sväng till wärdshuset då det var rockkväll där men till min förvåning så var det oerhört lite folk jämfört med vad det brukar vara. Blev faktiskt lite besviken då det i vanliga fall brukar va ordentligt med drag när dom har evenemang, även ägarna var chockade över hur lite folk det var. Hur som helst så tog jag en öl tillsammans med två gamla vänner, Conny och Robban, som jag festade med mycket förut och det var supertrevligt att catcha upp lite. Vid stängning kl 01 så kom Mange och hämta mig, lätt salongsberusad som jag var

Igår så budade jag även på en annons i en facebook grupp då det var en kvinna som inte skulle ha kvar hennes stora palettblad av sorten China rose, och självklart köpte jag den för annars skulle hon slängt den. 
Här har ni raringen som jag hämtade idag, som jag dessutom ser stora potentialer med. Det är 3 stammar som är planterade i en alldeles för liten kruka plus att den stått lite mörkt så den behöver lite kärlek och ljus. Imorgon är jag ledig så jag tänkte plantera om dom i varsin kruka, nypa bort gamla blad och klippa ner och göra lite sticklingar så ska vi nog se att dom mår bättre sen. Jag tycker absolut att det var värt 100kr för den med tanke på hur stor den faktiskt är. Kvinnan som sålde den har dessutom tagit en massa toppsticklingar av den så den har ju varit större tidigare.

Hoppas att ni haft en bra vecka och helg och får en fortsatt bra söndagskväll. Tja! 




Lördag

I torsdags trillade lönen in på kontot så då var det dax för månadshandling, man skulle kunna tro att vi är en småbarnfamilj med tanke på hur mycket jag faktiskt handlade, haha.. Vi fick besök av Martin på kvällen och då grillade vi hamburgare till middag och hade en trevlig kväll. Igår kom Billy över och eftersom vi alltid lagar massa mat som om vi vore en stor familj så bjöd vi även han på middag, cevapcici med klyftpotatis och ugnsrostade rotsaker, mums! Sen under kvällen såg jag knappt röken av grabbarna då dom var ute i garaget och först fixa en ledramp på Billys bil, och sen skruva dom i Manges nya projekt, en golf caddy mk1a som han köpte för ett par dagar sedan för en liten peng eftersom den inte riktigt vill starta och gå. Jag vet vart jag har honom ett tag framöver, min kära karl. 

I morse vaknade jag vid 9 och kunde inte somna om. Jag låg kvar en stund i sängen innan jag gick upp och började med frukosten. Även fast jag och Mange inte är speciellt mycket för just frukost så tyckte jag att det kunde va mysigt att sitta en stund tillsammans och äta litegrann iallafall. Var längesen vi hade en liten mysstund på morgonen faktiskt. 
Idag tänkte jag åka till Malmköping då en kollega ska ha lite AW ikväll, tänkte eventuellt också gå en sväng till wärdshuset då det är rockkväll. Ska bli trevligt och träffa lite människor och gamla vänner och komma bort ett tag. Vet inte om jag kommer dricka ikväll eller om det blir alkoholfritt, beror lite på hur och om jag ska ta mig hem. Vi får se helt enkelt! 

Ni får ha en fortsatt bra lördag, tja! 


Gröna fingrar och en massa palettblad

I måndags var det som sagt en vilodag då jag bara pysslade om mig själv med ansiktsmask och fotbad samt pysslade med lite grejer här hemma. Jag planterade även om mina "sprätt-i-väg" blommor i varsin kruka, jag planterade frön som jag fick av mamma när jag var upp till Luleå i somras och nu har dom tagit sig så pass bra så det var dax. Jag har fått ett väldigt stort intresse bara det senaste halvåret för just blommor och växter och tycker att det är så kul att hålla på med det. Kontrasten där med att jag för bara ett år sedan var överlycklig över mina plastblommor jag hade i lägenheten, haha..

Igår så tog jag mig även mod att gå från ord till handling och klippa ner och ta sticklingar från 2 av mina palettblad som jag köpte i början på sommaren. Dom har växt som bara den sen jag köpte dom, och så här såg dom ut då

Och så här såg det ut igår före och efter att jag varit igång med saxen
Den ena klippte jag ner ganska ordentligt och gjorde sticklingar just för att den var så gles, den andra friserade jag bara och tog bort en massa gamla blad samt gjorde en stickling av toppen. Jag planterade nästan alla i jord direkt, men efter några timmar började bladen sloka sig och istället för att krångla med att göra påskuvös, vilket jag för övrigt provade men inte lyckades med, så tog jag upp dom ur jorden och satte i vatten så dom får rota sig lite först. Och idag såg dom ut att må mycket bättre, mina älskade sticklingar. 
Så här såg det ut i köksfönstret igår innan jag satte sticklingarna i vatten, och jag måste säga att jag har lite lätt ångest över hur "fula" palettbladen är just nu, men jag vet ju att dom kommer växa till sig och bli ännu finare än vad dom var, men just nu ser dom så himla ledsna ut. 

Nu är det dax för mig att göra mig i ordning för att åka till jobbet för att jobba natt 2 av 2, sen är jag långledig till nästa vecka på tisdag. Hoppas ni haft en bra onsdag, Tja! 




Sköna lediga måndag

God morgon på er! Jag sitter just nu i soffan med morgonkaffet i handen och kollar på tv. Det är verkligen så himla skönt att va ledig efter 10 väldigt intensiva och tunga jobbdagar me lite vila, både fysiskt och psykiskt. Jag kommer nog aldrig heller sluta förvånas över hur vuxna människor beter sig. Och jag ber om ursäkt om jag är tjatig, men jag blir bara så fascinerad pga allt skitsnack och falska rykten som sprids..
När jag kommer ner till köket imorse så ser jag att Doris återigen sitter i fönstret i gästrummet, hon vet så väl att hon inte får vara där pga att hon alltid välter ner blommorna, så när hon upptäckte att jag såg henne precis efter att bilden togs så hoppa hon ner. Mina stackars sticklingar från elefantöra har fått jobba i motvind sen jag fick hem dom pga henne. Däremot har hon börjat lära sig att om hon sitter mellan monsteran och svärmorstungan så är det ingen fara, enda problemet är ju att hon växer så det knakar och blir större och större men jag tror inte hon förstår det, haha. 

Hur som helst så blir det en vilodag idag. Inga måsten som ska göras. Jag ska bara ta det lugnt och pyssla med lite grejer här hemma och pyssla om mig själv. Jag ska nog ta en promenad också tror jag i det härliga höstvädret. Solen skiner och det är 6 grader ute, alldeles lagom! Ni får ha en bra måndag, tja! 





Känns som att jag tappar hoppet om mänskligheten..

Ja ni kära vänner, vart ska jag börja.. I tisdags var det helt okej på jobbet. Det kändes bra lixom. Men i onsdags - katastrof.. Det är inte meningen att jag ska behöva sitta i bilen hela vägen från Julita till Malmköping, vilket är nästan 6 mil och c.a trekvart, och skrika för att få utlopp för ångesten, frustrationen och ilskan. Det är inte meningen att jag ska behöva komma till vårat personalmöte och vara helt slut i kropp och knopp med världens jävla huvudvärk och totalt urlakad på kraft. Det är inte meningen att jag ska behöva känna mig tvingat att titta ner i bordet för att undvika att säga något dumt till någon kollega. Det är inte meningen att jag eller någon annan ska behöva känna så här inför att gå till jobbet. Men tyvärr är det min verklighet just nu..

Jag blir bara så fascinerad över hur vuxna människor med ÖVER 20 års arbetslivserfarenhet kan sitta och påstå att det är vi alla andra som inte förstår när det är den/de personen/rna som inte förstår vad till och med chefen säger. Jag blir bara så fascinerad hur man kan sitta och hånflina och påstå sig vara den med bäst kunskap när man egentligen är mest okunnig och falsk, och sen vara den som predikar för oss andra att vi ska prata MED varandra och inte OM varandra, att vi alla tillsammans måste granska sig själv och sen gå in med en positiv inställning till att vi vill ha ett bra klimat på arbetsplatsen och i arbetsgruppen, att vi måste sluta snacka skit. Jag blir bara så jävla fascinerad över hur man kan bete sig så här men i nästa sekund, 5 minuter efter mötet avslutats där vi tog ett GEMENSAMT beslut att lägga av med skitsnacket, ställa sig utanför och snacka skit IGEN, kalla oss andra som jobbat längst att vi är snorungar, att vi är "minichefer" som tror att vi kan allt men att vi i själva verket inte fattar nånting. FY FA-AN säger jag bara. Jag blir bara så jäääävla fascinerad.

Det är så jävla typiskt lågavlönade yrken och arbetsplatser med mindre arbetsgrupper när man inte har en chef som håller tyglarna hårt och kort från första början och visar vem som bestämmer när det börjar ny personal. Jag förstår bara inte hur man kan bete sig på ett sånt sätt där man visar noll respekt för en chef. Jag förstår bara inte. Hur kan man dessutom komma till en arbetsplats som nyanställd med 6 månaders provanställning och redan första veckorna bete sig som idioter rent ut sagt? Jag förstår bara inte.. Jag blir bara så fascinerad. Snart tappar jag hoppet om mänskligheten totalt känns det som..
Och det här med att man är en av de som snackar mest skit men när man är ensam så slickar man röv uta-ba-faaaan?! Jag säger som Mange - hoppas min röv var riktigt jävla skitig! Sitta och predika för mig och överösa mig med beröm och positivitet, säga att jag nu är den som kan mest när 3 kollegor slutar, att jag måste dela med mig av den informationen jag har, dela med mig av den erfarenheten och kunskapen som jag har eftersom jag jobbat längst nu och känner brukarna och verksamheten bäst. Ge mig beröm och säga att jag är en "såån fiiiiin och oerhöööört duktig tjej" - Lägg av för fan. Sånt här beteende är bara så jävla patetiskt, för det skriker osäkerhet och att du känner dig "hotad" för att du märker att jag kan mer. Jag må va ung, hälften så gammal som dom här människorna, men jag har fan så mycket mer vett innanför pannbenet än vad dessa människor någonsin haft och kommer ha. Varsågod, kalla mig "minichef" Om du vill, kalla mig snorunge. Men jag kommer alltid ligga steget före i kunskap om den målgrupp vi jobbar med. Tvi säger jag bara!

Ber om ursäkt över mitt arga inlägg. Men jag blir bara så fascinerad och arg över hur man kan bete sig så här, speciellt när man är en vuxen människa.. 

Hur som helst så har jag precis bäddat ner mig i sängen nu efter en kall dusch, jag har nämligen jobbat idag och ska jobba imorgon igen. Det är egentligen min lediga helg men jag hoppade in och jobba extra och bytte timmar så jag slipper jobba nästa helg. Och vet ni en sak? Imorse när jag åkte till jobbet så var jag lugn. Jag hade inte ont i magen. Jag hade inte ångest över att möta mina kollegor. För den här helgen slipper jag träffa dessa människor som orsakar all ångest, och det är så jävla skönt! Får man säga så? Oops.. Jag vet att jag inte uppdaterat på hela veckan, men det har varit väldigt turbulent och funnits väldigt lite energi och motivation till att ens stiga upp på morgonen. Men that's life, eller? TJA! 


Ibland känner man sig väldigt liten, men det är bara att le

Ångesten har funnits i bröstkorgen i stort sett hela dagen. Jag har pratat med min nära vän Jennifer några gånger, samt att jag pratat med chefen nu om allt som är och allt skitsnack som cirkulerar. Det jag är rädd för är att det inte kommer bli någon ändring, och det gör så ont i mig att veta att det finns dom som påstår och tror på att jag är precis likadan som jag var för 3,5 år sedan. Jag är så långt ifrån den jag var då nu, och det är därför jag tar det så hårt. Det blir lixom personangrepp för att förklara lite kortfattat, och för att inte hänga ut för mycket.

Det har som sagt varit en tung dag, men jag har försökt att fokusera på att gosa och leka med katterna, plocka undan lite, diska och tvätta för att tänka på annat. Jag har även försökt använda mig av medveten närvaro då det brukar hjälpa när jag har ångest. Ikväll så blir det att bara umgås och ta det lugnt med mange, jag känner mig ganska slutkörd i kropp och knopp just nu. Imorgon är det även dax för jobb, inte jag är jättetaggad på det men jag vet vilka jag jobbar med och det känns helt okej, och jag vet också att jag kommer lägga mina egna tankar åt sidan och fokusera på brukarna då jag oftast brukar må bättre när jag ser dom glada och nöjda. För jag brinner verkligen för god omvårdnad
Ha det bra så länge! 





Jag blir bara så fascinerad..

God morgon denna soliga måndag. Jag är ledig idag men har varit uppe sedan kl 6 pga att jag inte kan sova. Och varför undrar ni? Ett ord - ångest. Den här jobbhelgen har nästan tagit kål på mig. Det är så jävla mycket nu som händer och den största faktorn är det här jäääävla skitsnacket och det fruktansvärt nonchalanta beteendet som vissa har och att man verkar tro att man är störst bäst och vackrast. Och igår när jag åkte hem från jobbet så bröt jag ihop i bilen. Jag fick stanna i vägkanten för att jag grät så mycket så jag inte såg vägen. Jag övervägde hela dagen igår att faktiskt säga upp mig trots att jag inte har ett annat fast jobb att gå till. För som det ser ut nu så är jag på bristningsgränsen. Jag är helt allvarlig när jag säger att jag är rädd för att gå till jobbet nu. Bara tanken på att jag ska jobba imorgon igen gör så jag får fruktansvärt ont i magen. Det är så pass illa.. Jag är så jävla rädd för jag har ingen som helst trygghet på jobbet, jag känner att jag inte kan lita på någon längre utifrån vad jag hör. Allt man säger förvandlas till raka motsatsen. Och jag blir bara så fascinerad över hur vuxna människor kan bete sig.. Jag förstår bara inte..


Hela dagen igår på jobbet så höll jag mig undan, jag satt inne på kontoret nästan hela dagen. Visserligen så har jag väldigt mycket administrativt att göra just nu, men vi har en bärbar dator och i vanliga fall brukar jag ta med den ut och sitta bland dom andra, men jag hade ingen lust igår. För vad man är gör så är det fel. Till och med att sitta vid datorn trots att man faktiskt gör sitt jobb. "Så mycket behöver man inte sitta vid datorn, det är överdrivet mycket som vissa sitter vid den" och ja den kommentaren har sagts. Grejen är den att många av oss har väldigt mycket administrativt arbete vissa stunder och tidpunkter på året och då blir det att man tar vara på varje sekund det är lugnt att faktiskt sätta sig vid datorn. Men vissa människor verkar helt enkelt vara för tröga för att fatta att det faktiskt är så, kanske lite elakt av mig att säga så men det är den känslan jag får när jag tänker på vissa kommentarer som sägs. Jag blir bara så fascinerad, som sagt..

Igårkväll skickade jag iväg lite jobbansökningar, för jag måste ha ett nytt jobb och det är nu! Jag har övervägt hela morgonen om jag ska ringa till chefen för att säga upp mig. För jag orkar fan inte mer.. För timvikariat kommer jag få, det finns alltid jobb. Men det var ju just det här med att säga upp sin fasta tjänst som tar emot.. Jag kommer fortsätta idag att skicka iväg lite jobbansökningar, och just nu så spelar det fan ingen roll vad för jobb det blir, om jag så ska behöva sitta i kassa, jobba på lager eller på kundtjänstmottagning, jag tar det jag får för jag måste bort. Jag kommer annars gå in i väggen. Det sa faktiskt en kollega och nära vän till mig igår att jag kommer om jag fortsätter jobba kvar där, och jag känner det själv också.. 

Jag har precis pratat med henne nu i telefon också, och jag är så jävla glad att jag har så fina vänner som hjälper mig och peppar mig! Jag ska även kontakta chefen idag och prata med henne igen, jag gjorde det redan i fredags om hur jag känner och upplever och vad man hör osv men nu är det som sagt mer som hon behöver ta del av. 
Nu ska jag koka en till kanna med kaffe, ta lite huvudvärkstabletter och sen göra nån nytta här hemma för att försöka tänka på annat en stund. Hoppas ni haft en bra helg iallafall och att ni får en fortsatt bra måndag. Tja! 



Begravning av svärfarmor

Idag har det varit en tung dag då vi tog ett sista farväl av Manges farmor Ragnhild. Jag kände bara henne i drygt ett år, men att få vara en del av hennes familj har betytt så mycket och det var tyngre än jag trodde att det skulle vara under hela cermonin. Jävla cancer.. 

Vi har precis kommit hem nu, så resten av eftermiddagen och kvällen lär vi nog inte göra nått speciellt. Det blir en tidig kväll för mig för jag jobbar imorgon och resten av helgen, inte för att jag har någon som helst lust men det är väl bara bita ihop och se glad ut antar jag.. 
Ha en fortsatt bra Torsdag! 



9 September - 4 Årsdagen

Jag glömde totalt bort att berätta för er vad det var för dag i måndags. Ni som känner mig vet att det är ett viktigt datum för mig, och ni som läst de få inlägg jag skrev förra året kanske också har ett hum nu om vad det är jag ska berätta. Förra året hade jag sån jäkla ångest och oro inför den dagen pga att det kändes som att en stor del av den jag var och är försvinner längre och längre bort. Förra året var som ett "wake up-call" för mig, och det skrämde mig som fan. För jag har alltid försökt kliamra mig fast vid mina ärr och min psykiska ohälsa och förra året blev det så påtagligt att allt det försvinner mer och mer. Men idag så var jag bara glad över den dagen, för idag finns det mer acceptans gentemot mig själv. För det kommer alltid vara en del av mig oavsett om jag vill eller inte. Det är ett avslutat kapitel som gett mig en massa lärdom, det är dom åren som gjort mig lite till den jag faktiskt är idag. 

 I måndags, den 9e september, exakt på dagen har jag varit helt skadefri i 4 år, 209 veckor, 1461 dagar. Och DET är stort! När jag berättade det för min mamma så sa hon: "ja men det är ju nånting du kommer vara för resten av livet" - ja troligtvis, men det är likförbannat jävligt stort iallafall för mig. För efter drygt 8 år av självskador var och varannan dag på en massa olika sätt så är varje dag utan självskador helt fantastiskt. Fyfan vad jag är bra! 

Jag är så oerhört tacksam idag för att jag faktiskt någonstans på vägen bara bestämde mig för att leva som om det vore min sista dag, än att bara försöka överleva varje dag. Jag är tacksam för alla människor jag mött i mitt liv för oavsett om det varit på gott eller ont så är det tack vare allt som varit och alla jag mött som jag faktiskt står här idag och är den jag är. Om än det tog tid, kraft och flera omgångar nere på botten. Men det gick, och jag mår bra. Och fyfan vad skönt det är att faktiskt kunna säga det utan att ljuga!






Stammis hos tandläkaren

Hallå där, morgonen började med att jag vaknade vid 7.30 av sprängande huvudvärk, samt tandvärk. Efter att ha fått i mig lite värktabletter så ringde jag sen till tandläkaren för att rådfråga om smärtan som blivit kraftigare och då fick jag en tid för att spola u r hålet som blev efter att visdomstanden drogs ut förra veckan. Och som vi misstänkte så fanns det en massa "gott" där i som legat och irriterat tandköttet. Jag fick även utskrivet starkare smärtlindring och blev rekommenderad att använda corsodyl till och börja med då det fanns en liten rodnad som kunde va början på en liten inflammation. Det känns som att jag börjat bli stammis där nu då jag varit där flera gånger sista veckorna haha..

Gårdagen på jobbet var, ja vad ska jag säga.. Det var väl bra, men jag börjar bli så jävla less bara på allt klagande, lathet, skitsnack och viskande bland vissa. Jag blir så fascinerad över hur vuxna människor kan bete sig tio gånger värre än tonåringar. Och just nu är det så jävla tungt bara, för jag har ingen trygghet kvar på jobbet då alla har slutat som jobbade där när jag började för snart 3 år sedan. Våran gruppchef är den sista tryggheten jag har, men hon slutar om en månad. Jag känner mig bara så jävla liten och ensammen på något sätt..

Hoppas ni hade en bättre start på veckan än jag haft, nu ska jag starta kaffebryggaren då Mange ringde och sa att vi får främmande strax. Tja! 


Det var den helgen det

Godkväll på er, den här helgen sprang iväg som det oftast brukar göra när man är ledig. Igår efter besöket på ikea så käkade vi buffé på food court där på erikslunds köpcentrum innan vi åkte hem. Vi svängde förbi hos svärfar och prata lite och kolla bland en massa grejer som det ska rensas bland som kommer från Manges farmor. Röjningen av dödsboet är i full gång nämligen och idag har vi varit med i lägenheten och packat och röjt bland grejerna, och fyfan vad det är tungt...

Det fanns vissa grejer som Mange tog samt lite grejer ingen annan ville ha som kok- och bakböcker bland annat som svärfar tyckte att jag kunde ta vara på så då gjorde jag det. Vi har varit där nästan hela dagen och hjälpt till att fixa och dona, och det är mycket känslor och tankar som cirkulerar. På torsdag är begravningen så det kommer vara en väldigt tung dag, men jag kommer försöka hålla huvudet högt för speciellt Manges skull för han har tagit det här oerhört hårt om än han inte säger nått. Han har alltid varit farmors lilla pojke lixom. Mellan röjningen och att köra över grejerna till svärfar så bjöd vi över han, hans sambo och kusin Kevin på lite mat, sen lunch/tidig middag, beror på hur man ser det. Sen fortsatte sista lasset ut till svärfar med grejer som ska kollas igenom i lugn och ro av de som vill. 

Nu ikväll så har jag och Mange varit och köpt vinterdäck till lupon, sen för en stund sedan så käka vi lite sen middag på Jacobs restaurang i stan innan vi åkte hem. Nu ska vi bara ta det lugnt och fortsätta kolla på tv, det blir en tidig kväll då det är dax för jobb imorgon. Det ska bli skönt att krypa ner under kedjetäcket inatt igen, har sovit lite dåligt senaste veckan så därför tog jag fram kedjetäcket igårkväll och inatt har jag sovit väldigt bra.
Hoppas ni haft en bra helg, tja! 


Uppe med tuppen

God morgon på er! Gårdagen var toppen, det var Charlie och Lovisa och Dennis och hans tjej som kom över och det blev en väldigt lyckad kväll! Marinaderna vi hade gjort själva blev godkända förutom en som blev lite väl salt, men annars så var det jättegott och godkänt så det var kul. Det blev en supertrevlig kväll helt enkelt med en massa prat och skratt! 

Imorse så blev jag väckt före larmet av kattungen som hade en leksaksmus och for runt i sängen och busa. Och när larmet började ringa vid 8 så gick jag upp och fixade kaffe. Varför vi är uppe med tuppen idag trots att klockan drog iväg fram mot 2 inatt innan vi la oss är för att vi ska följa med Manges syster till ikea i Västerås för hon behöver bärhjälp bland annat. Finns tyvärr ingen möjlighet att vi shoppar en massa men jag tycker att det är väldigt kul att bara gå runt och titta, fundera, planera, önska osv. Eventuellt att vi kanske köper nått litet så där som man kommit på att man behöver vissa gånger men vi får som sagt se. 

Hoppas ni får en bra lördag! 


Full fart mot helgen!

God morgon fredag, solen skiner och jag är ledig resten av helgen. Jag sitter just nu i soffan och dricker mitt morgonkaffe och kollar på nyhetsmorgon. Jag har jobbat 10- och 11 timmarspass nu onsdag och torsdag och dessa två dagar har gått så fort för att det varit full rulle från morgon till kväll. Nu i helgen har vi inga speciella planer, förutom ikväll då lite vänner kommer över för en grillkväll och det ska bli riktigt trevligt!
Vi plockade fram lite fläskkött i söndag från frysen, eller ja ganska mycket kött. 4 flintastek och en massa kotletter och karréer. I måndags så la vi allt i marinad och vi gjorde hemmagjorda marinader med dessa kryddblandningar, vi gjorde även ett "safecard" också och köpte en allround grilloil som vi marinerade flintastek med ifall våra egna inte blir bra. För sist vi gjorde egna marinader så blev det väldigt dålig smak, eller rättare sagt ingen smak, så denna gång tyckte vi att vi använde mycket kryddor och salt men vi får se som sagt hur det blir. Till köttet kommer vi göra potatisgratäng och en fräsch sallad, och nej vi gör inte hemmagjord potatisgratäng idag, pekas potatisgratäng fungerar alldeles utmärkt och är toppengod! 

Jag ska försöka städa och plocka undan lite idag, dra en vända med dammsugaren samt städa i uterummet då det troligtvis kommer vara där ute vi är ikväll, och jag ser verkligen fram emot kvällen då det kommer bli supertrevligt! Jag känner i princip ingen här ikring så jag har lixom ingen att umgås med utan det är ju manges vänner som jag träffar då och då tillsammans med honom. Dom flesta av mina vänner från malmköping har ju flyttat till Stockholm respektive Dalarna, och  dom enda som är kvar är i malmköping är Jennifer och Niklas men det blir ändå inte att man träffas speciellt ofta med tanke på att det faktiskt är nästan en timmes resväg, man jobbar om varandra, planerar saker på varsitt håll - ja ni förstår säkert. Så jag är ju mest själv om jag inte följer med Mange, vilket jag såklart gör en del. Men när han drar iväg själv med sina polare så sitter ju jag här, själv. 
Jaja, det kommer väl med tiden att jag hittar "egna" vänner, eller att jag får bättre kontakt med nån som Mange känner som jag kanske kan hänga med ibland. Tiden får avgöra helt enkelt!

Jag hoppas att ni får en kanonbra fredag! 



Tisdag tredje September

Gårdagen bestod mestadels av kraftig tandvärk och feber. Fick en akuttid till tandläkaren 15.40 och då konstatera dom att min nedre visdomstand på höger sida satt trångt och att det var en inflammation. Dom frågade om jag ville att dom skulle dra ut den och ja självklart, "dra ut fanskapet!" sa jag. Sagt å gjort så är jag nu ytterligare en tand fattigare. Imorse var jag till tandläkaren igen men för en vanlig undersökning som jag bokade in när jag var där igår. Och i oktober är det dax igen för ett besök hos tandhygienist som ska fixa ytterligare lite i munnen. Jag får passa på nu dom sista månaderna av det här året eftersom jag fortfarande går gratis. 

Idag har jag varit en sväng till Eskilstuna för att köpa nya leggings då alla mina gått sönder, som vanligt.. Sen ringde jag mamma och rådfråga lite om spel osv och det slutade med att jag köpte dessa 3 sällskapsspel då jag är uppväxt med att ha spelkvällar hos mamma med hon och min storebror. Monopol cheaters edition spelade jag när jag var och hälsade på familjen uppe i Luleå i somras med mamma och storebror så det vet jag är riktigt roligt! Sen får vi se vad dom andra två är, det lilla jag läst om dom så verkar dom helt okej. Nästan så jag längtar lite efter att ha en spelkväll, blir nästan lite exalterad när jag tänker på det haha.. 

Imorgon är det dax för jobb igen, ett 11 timmars pass, och sen kör vi ett 10,5 timmars pass på torsdag för att sedan ta helg. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll, tja! 


Nya tider - Ny bloggdesign

 

Den svarta, mörka, deprimerane designen som speglade mitt inre och hur jag kände och mådde förut.

Den vita, ljusa och gladare designen som speglar hur jag mår idag och mitt inre.


Så, vad tycker NI om den nya designen?
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus